Upeč třeba chleba

3.9.2018

Nedovedete si představit snídani bez pečiva, a nejraději máte čerstvé? Proto se musíte častokrát ráno přemáhat, abyste se převlékli a skočili do pekařství pro čerstvé rohlíky nebo chléb? Nebo to máte do pekařství moc daleko, a proto častokrát raději pečivo u snídaně oželíte, než abyste museli jít ven?
chléb z ječmene
Čerstvé, voňavé a křupavé pečivo už si nemusíte odepírat. Pořiďte si třeba domácí pekárnu, a máte ráno čerstvý voňavý chléb téměř bez práce. Vše si jednoduše připravíte dopředu večer, zapnete časovač a ráno po probuzení můžete mít voňavý chléb na stole. No co říkáte, nezní to báječně. Pečivo si také můžete upéct ve vaší troubě.
Získejte inspiraci pro domácí pečení různých druhů pečiva a provoňte si víkendové ráno .
různé houstičky
Z trouby nebo z pekárny?
I když z trouby bude pečivo křupavější a více podobné tomu z obchodu, kvalitní domácí pekárna vám zase umožní si pečení načasovat přesně podle vašich potřeb.
Co všechno zvládne domácí pekárna?
Pokud chcete zainvestovat do domácí pekárny, pak se můžete těšit na to, že ji nemusíte využívat jen k upečení vašeho oblíbeného pečiva. Domácí pekárnu totiž můžete využít třeba i k přípravě kynutého těsta na ovocné knedlíky,
bochníček chleba
Z vlastní směsi nebo z kupované směsi?
Spousty receptů na domácí pečivo naleznete na internetu nebo si můžete zakoupit některou z kuchařek, které nabízejí knihkupectví. Můžete si také podle vaši fantazie přidat do nějakého univerzálního těsta něco navíc podle vašich chutí, například různé druhy semínek.
Pro ty, co chtějí ušetřit čas jsou také vhodné kupované směsi, které urychlí celkovou přípravu vašeho domácího pečiva.
Až se vám příště nebude chtít ráno do pekařství pro čerstvé voňavé pečivo, není nic jednoduššího než si ho upéct v domácí pekárně. Ušetříte tak čas, a navíc budete mít přehled díky použitým ingrediencím, co všechno vaše domácí pečivo obsahuje.